Богослужіння 24-ї неділі після П’ятидесятниці

20 листопада 2011 року, в 24-ту неділю після П’ятидесятниці, в день пам’яті мучеників, що у Мелитені постраждали, в Тернопільському Кафедральному соборі Різдва Христового була відслужена Божественна літургія архиєрейським чином. Богослужіння неділі очолив Блаженнійший Мефодій, митрополит Київський і всієї
України, Першоієрарх Української Автокефальної Православної Церкви, у співслужінні Преосвященного Мстислава, єпископа Тернопільського і Червоногородського, вікарія Тернопільської єпархії УАПЦ.

Також на літургії молилися клірики кафедрального собору : митрофорні протоієреї Ігор Семирозум та Євген Заплетнюк, протоієреї Ігор Прийдун та Роман Будзинський, протодиякони Петро Рублевський, Петро та Іван Заяці, диякон Михаїл Горошко.

Після прочитаного Євангелія проповідував прот.Євген Заплетнюк, який у своєму слові закликав віруючих наслідувати гарячу віру кровоточивої жінки, і прагнути всі серцем через ревну молитву, читання Святого Письма, та активну і осмислену участь у Святих Таїнствах Церкви здобувати для себе Благодать Божу, на зцілення душ і тіл наших.



Служба відбувалася урочисто і святково, а відновлений після ремонтних робіт собор вже може прийняти до себе набагато більшу кількість вірних, аніж це було раніше. Священнослужителі храму сподіваються, що уже незабаром наша преображена та оновлена древня святиня Тернопілля знову стане місцем зустрічей Бога і людини.

Закінчилось богослужіння молитвою до Пресвятої Богородиці перед Її Тернопільською Чудотворною іконою, співом «Боже Великий, Єдиний… », та благословенням Предстоятеля усіх молільників.

Прес-служба Предстоятеля УАПЦ // Uoac.Net

Відвідувачам нашого сайту пропонуємо переглянути кілька світлин.

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.