УАПЦ привітала працівників обласної телерадіокомпанії

Щорічно, 16 листопада в Україні відзначається День працівників радіо, телебачення та зв’язку. В цей день з професійним святом вітають усіх працівників вітчизняної медіасфери. Не стало вийнятком з правил і цьогорічне святкування. З Благословення Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Першоієрарха
Української Автокефальної Православної Церкви, голова Місіонерського відділу Патріархії УАПЦ, митр.прот.Євген Заплетнюк, з офіційним робочим візитом відвідав офіс Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії, де зустрівся з її Генеральним директором – Романом Михайловичем Заяцем.

В перших словах прот.Євген привітав Романа Михайловича та ввірених його керівництву працівників телебачення та радіо з професійним святом, і з благословення Предстоятеля УАПЦ вручив Благословенну Грамоту, як подяку за щиру працю для духовного та патріотичного становлення жителів краю, за ревну та багаторічну співпрацю з Українською Автокефальною Православною Церквою, та зокрема, її Місіонерським відділом.


Вручаючи Митрополичу Грамоту, отець Євген у своєму вітанні відзначив, що старанна праця усього творчого колективу ТОДТРК направлена на духовне і моральне виховання галичан, сприяє нині утвердження України як незалежної, а головне – християнської держави. Церкві дуже приємно, що не дивлячись на спокуси заробити більше грошей, в цей непростий час, дирекція місцевого телебачення та радіо знаходить у собі сили відмовлятись від неморальних і сумнівних трансляцій, не повторюючи помилок інших каналів та видань.

"В цьому зв’язку, нам надзвичайно приємно відзначити саме вашу телерадіокомпанію, як зразкову в цьому плані" - зазначив прот.Євген. Також, отець пригадав притчу Христову про таланти. Окрім цікавого та корисного змісту, в неї дуже цікаве закінчення. Там Господар звертається до вірного раба: «у малому ти був вірний мені, тож над великим тебе поставлю..». (Мф. 25:21). Тож нині і ми, навчені цими словами, можемо бути впевненими у тому, що коли будемо вірними Богу у дрібних і майже непомітних справах, Сам Бог здатен буде гідно оцінити нашу працю.

В свою чергу, дякуючи за високу церковну нагороду, Генеральний директор Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії Роман Михайлович Заяць щиро подякував отцеві, і запевнив у тому, що очолюваний ним колектив і надалі буде намагатись тримати високу планку відповідності високим патріотичним, духовним та моральним ідеалам. Також, під час зустрічі, Роман Михайлович поділився існуючими здобутками, та планами компанії на майбутнє. Зокрема він, розповів про те, що відтепер існує можливість переглядати канал ТТБ у мережі Інтернет, і ведеться активна робота по переходу на стовідсоткове цифрове мовлення. У співпраці з Церквою планується підготувати до ефіру цикл програм та фільмів про найдревніші храми Поділля та Галичини.

Зустріч пройшла у дружній і теплій атмосфері, а її учасники висловили бажання до подальшої співпраці при всякій зручній нагоді.

Прес-служба Патріархії УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.