Свято Різдва Богородиці у Тернополі

21 вересня 2011 року, в день свята Різдва Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, відправу Божественної літургії в кафедральному соборі УАПЦ Різдва Христового міста Тернополя очолив митрофорний
протоієрей Євген Заплетнюк, Голова місіонерського відділу Патріархії, у співслужінні протоієрея Романа Будзинського, економа Тернопільської єпархії, клірика собору.

Після прочитаного святкового зачала Євангелія від Луки, про Богородицю, зі словом повчання до парафіян звернувся протоієрей Євген, який у своєму слові привітав усіх присутніх у храмі з великим Двонадесятим святом, а також розповів про велике значення Богородиці і Приснодіви Марії у справі нашого спасіння. Священик закликав усіх присутніх у власну міру наслідувати прекрасні риси Богоматері, щодня готуючи власні душі до зустрічі з Богом. Відеозапис, та повний текст проповіді буде опубліковано на сайті bogoslov.org.


Закінчилось богослужіння молитвою до Діви Марії, яку духовенство прочитало перед Тернопільською чудотворною іконою Божої Матері. “Величаємо Тебе, Пресвятая Діво, і шануємо святих Твоїх батьків, і всеславне славимо народження Твоє”.


Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // bogoslov.org

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.