Голова місіонерського відділу УАПЦ вручив церковні нагороди

Високими нагородами Української Автокефальної Православної Церкви було відзначено класика української літератури, та директора Тернопільського коледжу. 14 жовтня 2011 року, в день свята Покрова Пресвятої Богородиці, з Благословення Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, Блаженнійшого Мефодія, митрополита
Київського і всієї України Голова місіонерського відділу Патріархії УАПЦ, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк взяв участь у церемонії відкриття гала-концерту IV-го Всеукраїнського фестивалю - конкурсу мистецтв «Червона калина – 2011», та від імені Церкви вручив високі церковні нагороди організаторам і почесним гостям. Фестиваль "Червона калина" - відомий мистецький конкурс, за участю виконавців і авторів з усіх регіонів України та зарубіжжя.

Зокрема, того дня орденами св. вмч. Юрія (Георгія) Переможця було відзначено Степана Євстахійовича Сапеляка - відомого українського поета, письменника, публіциста, літературознавця, правозахисника, відомого громадського діяча, учасника «росохацької групи», члена Національної спілки письменників України (1991), міжнародного ПЕН-клубу (1992), Української Гельсінської спілки (1987) та ін.

Нагороду отримав також Роман Євстахійович Півторак – директор Тернопільського Вищого Професійного Училища №4 ім. М. Паращука, Заслужений працівник освіти України, генерал-отаман українського козацтва, відомий суспільний та політичний діяч Тернопілля. Йому від імені Церкви було вручено орден Св. Георгія І-го ступеня.

Протоієрей Євген привітав нагороджених з високими церковними нагородами, а усіх учасників фестивалю закликав розвивати у собі Божі таланти, та рясно примножувати їх.

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net


 Стенограма виступу  прот.Євгена Заплетнюка  

«Слава Ісусу Христу!

Дорогі браття і сестри, маю велику честь бути присутнім на цьому поважному дійстві, та бачити перед собою таких поважних гостей і господарів. Ви знаєте, ми живемо у такий час, коли людина маліє. Коли рівень людини визначається не тим, чим би мав визначатися справжній рівень людини. Сьогодні ми шануємо тільки тих, хто має багато грошей, має великі статки, і може жити безнаказано. Але насправді для Церкви існують люди, які цінні для неї зовсім не своїми матеріальними статками.

Тож мені надзвичайно приємно сьогодні стояти на цій сцені, поруч з такими дорогими нашому серцю людьми, і від імені Предстоятеля нашої Церкви, Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Мефодія, здійснити доручену мені місію – одну з найпростіших, але водночас – одну з найприємніших – бути тут разом з вами, і нагородити цих людей, що стоять поруч мене на цій сцені високими церковними нагородами.

Церква бачить що ці люди багато працюють, і можливо як ніхто, не як цей світ, здатна оцінити працю і заслуги цих людей. Тому, хочу зачитати Указ Предстоятеля, згідно яким Степан Євстахійович Сапеляк нагороджується орденом св.Юрія (Георгія) Переможця ІІІ ст. за значні заслуги перед Україною в царині культури і літератури. Щиро вітаю вас, Степане Євстрахійовичу, будемо вважати, що все у вас лиш починається. Дай Бог вам щастя і многая літа!

І ще, хотів би нагородити пана Романа Півторака, ту людину яка багато працює, і звання «Почесний громадянин Тернополя» обов’язково вас ще наздожене. Тож зараз я хочу вручити Роману Євстахійовичу орден Святого Юрія Переможця Іст., за вагомий внесок у військово-патріотичне виховання молоді та козацтва. Дай Бог вам ще потрудитися цій ниві, так само плідно як ви це робили і раніше. Наша нагорода для вас – не перша, і не остання, бо ви їх і справді заслуговуєте.

Щиро вітаю усіх гостей та учасників цього свята, нехай Господь та Пресвята Богородиця допомагає усім нам відчути у собі ці таланти, які кожен з нас отримав, та примножити не закопавши в землю! Слава Ісусу Христу, і Слава Україні!».

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.