В Одесі відбудеться фестиваль публіцистики

7-8 вересня 2012 року на базі Християнського гуманітарно-економічного відкритого університету м.Одеси відбудеться фінальний тур Першого Всеукраїнського фестивалю публіцистики «Церква і суспільство – новий виклик». Організатор — Спілка християнських письменників України. До складу суддівської колегії фестивалю, серед інших відомих християнських діячів та публіцистів, увійшов протоієрей Євген Заплетнюк, голова Місіонерського відділу Патріархії Української Автокефальної Православної Церкви, член СХПУ.  

Відбірковий тур фестивалю відбувся 20 червня 2012 року в столичному палаці ветеранів за сприяння Київського міського осередку Спілки християнських письменників України. Учасників за їхні досягнення відзначають у таких номінаціях :  «Єднання християнської інтелігенції – пріоритет чи вибір», «Мораль і культура – скарб чи неволя української молоді», «Християнське суспільство напередодні вибору – пробуджена совість чи легковажна бездіяльність».  

На переконання організаторів, фестиваль має на меті стимулювати розвиток публіцистичного стилю у християнських авторів. Публіцистика – це соціально значимі теми; це важливі актуальні питання в громадсько-політичній, суспільно-виробничій, культурно-освітній сферах. Основне призначення публіцистики – піднімати і вирішувати важливі злободенні питання сучасного суспільства шляхом інформаційно-пропагандистських методів, активного впливу на слухача-читача, спонукання його до діяльності. Особливо важливо згадані проблеми розглядати у християнському світлі.  

Більше інформації про Перший Всеукраїнський фестиваль публіцистики «Церква і суспільство – новий виклик», а також ексклюзивні фото та відеоматеріали будуть опубліковані на нашому сайті згодом. Слідкуйте за оновленнями. 

Прес-служба Патріархії УАПЦ  // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.