Делегація УАПЦ привітала архиєп. Іова

5 червня 2011 року в м.Тернополі відзначали 55-річний ювілей керуючого Тернопільсько-Кременецькою єпархією УПЦ Київського Патріархату, Високопреосвященного архиєпископа Іова. З цієї нагоди в соборі Святих мучеників Бориса та Гліба було відправлено Божественну Літургію, а в Тернопільській обласній філармонії було проведено урочисту академію на
честь ювіляра. Після богослужіння, Владика приймав вітання від священиків єпархії, церковного комітету собору та православної молоді, представників інших єпархій та гостей.

З Благословення Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Першоієрарха Української Автокефальної Православної Церкви, Високопреосвященного Владику Іова на богослужіння прибули привітати Тернопільський обласний благочинний протоієрей Іван Лесик, та голова місіонерського відділу Патріархії УАПЦ протоієрей Євген Заплетнюк.



Делегація УАПЦ привітала архиєпископа Іова


У своєму слові отець-благочинний тепло привітав Владику з поважним ювілеєм, і від імені Предстоятеля, та духовенства Української Автокефальної Православної Церкви, подякував архиєпископу Іову за ревну працю у Винограднику Божому. Отець Іван особливо підкреслив, що протягом багаторічного архіпастирського служіння Високопреосвященний Владика Іов завжди стояв на захисті православної віри, і пліч-о-пліч з православним духовенством, навіть і з інших юрисдикцій, ревно захищав Українську Церкву від сторонніх зазіхань чужоземців та іновірних.

В свою чергу, вітаючи Владику Іова, протоієрей Євген сердечно запевнив ювіляра у тому, що дуже скоро наш народ вимолить у Бога Єдину Помісну Церкву, і священнослужителі єдиної по-суті, Української Православної Церкви, більше не будуть сперечатися одні з одним, але «єдиним серцем» будуть працювати для добра Церкви та України.

Високопреосвященний Владика Іов, в свою чергу, висловив неприховану вдячність за подарунок і теплі слова привітань, та щиро благословив своїх гостей з Української Автокефальної Православної Церкви, які того дня розділили з Його Високопреосвященством радість ювілейних святкувань.

На многая літа, Високопреосвященнійший Владико!

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.