Предстоятель УАПЦ привітав митрополита Володимира

З нагоди ювілею – сорокап’ятиліття з часу архиєрейської хіротонії, та присудження звання Героя України Предстоятелю Української Православної Церкви, Блаженнійшому митрополиту Володимиру (Сабодану), Першоієрарху Української Автокефальної Православної Церкви, Блаженнійший Мефодій, митрополит Київський і всієї України
надіслав святкові привітання.

Ваше Блаженство! Блаженнійший Владико Володимире!

Від імені усієї повноти Української Автокефальної Православної Церкви дозвольте привітати Ваше Блаженство з чудовим, і Богом благословенним ювілеєм – 45-річчям Вашої архиєрейської хіротонії.

В непростий час Пастиреначальник наш Ісус Христос покликав Ваше Блаженство до праці на Христовій ниві. За свій вік ви побачили і пережили багато: і гоніння на Церкву Божу, і розквіт святих Божих церков у нові часи. На ваших очах будувалась історія Української Церкви. Ви були свідком того, як вороги Божі роздирали хітон Христовий заради власних амбіцій та самоствердження, але ви ревно працюєте до сьогодні, щоб злікувати ці болючі рани православних розколів на рідній землі.

Українська Автокефальна Православна Церква завжди розглядала очолювану Вашим Блаженством Українську Православну Церкву, як основного учасника діалогу у справі об’єднання Українського Православ’я. Ми свято переконані у тому, що саме завдяки вашій особистій праці, вашій мудрості та архипастирській розважливості, Україна не один раз була збережена від ймовірних потрясінь та протистоянь на релігійному ґрунті.


Ваш авторитет та величезний адміністративний, а передусім молитовний, досвід зробив можливим відкритий і конструктивний діалог у справі поєднання наших Церков в єдину Українську Православну Помісну Церкву. Саме завдяки вашій принциповій позиції у душах віруючих нашої Церкви горить полум’яна надія на те, що уже в скорому часі ніщо земне та тимчасове не зможе завадити нам приступити до спільної Євхаристійної Чаші. Ми віримо, що уже скоро віра в Христа, та любов до України, остаточно переможуть особисті амбіції окремих діячів заради спільної і основної мети – нашої спасенної канонічної єдності.

Тож нині, від імені всієї повноти Української Автокефальної Православної Церкви: єпископату, священства і чернецтва, студентів духовних шкіл, представників церковних установ УАПЦ та всіх наших вірних, щиро вітаємо Ваше Блаженство з ювілеєм. Молимо Господа нашого Ісуса Христа, Пресвяту Владичицю Богородицю, Преподобних отців Києво-Печерських, і всіх святих, помноження сил душевних і фізичних для сповнення Вашому Блаженству дорученої від них місії – «зібрати розпорошене», та привести народ Божий до обіцяного Царства Божого.

З великою духовною радістю ми зустріли звістку про те, що Президент України Віктор Федорович Янукович удостоїв Ваше Блаженство звання Героя України. Вважаємо таке рішення цілком чесним та справедливим. Нехай Бог, Який все може, допомагає Вашому Блаженству і надалі залишатись прикладом для кількох поколінь православного духовенства та мирян, і здійснити все вами задумане.

На многії літа, Блаженнійший Владико!

Від імені духовенства та мирян УАПЦ –

Мефодій, митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви.

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.