Привітання Президенту України від Предстоятеля УАПЦ

В день чергової річниці з дня народження Президента України Віктора Федоровича Януковича, Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, Блаженнійший Мефодій, митрополит Київський і всієї України, направив вітання Главі держави, у якому від імені нашої Церкви привітав Віктора Федоровича зі святом.


Редакція інтернет-сайту «Автокефалії» знайшла можливість опублікувати сьогодні повний текст цього привітання.

Високоповажний пане Президенте!

Маю величезну приємність від себе особисто, та від усієї повноти ввіреної мені Української Автокефальної Православної Церкви, привітати сьогодні вас з черговим Днем народження.

Вірні нашої Церкви покладають великі надії на чинну владу та законно обраного українським народом Президента. Ми маємо нелицемірну надію, що саме за вашого сприяння будуть вирішені багато проблем, які існують упродовж тривалого часу в нашій державі, в тому числі і в царині церковно-державних стосунків. На кожному своєму богослужінні ми молимось за українську «владу і військо», бачачи в цьому не лише формальний церковний обряд, але втілення в реальному житті наших глибоких внутрішніх релігійних переконань.

Ми добре знаємо вас як людину віруючу, і головне – православну. А звідси і розуміємо, що ви, як жоден з інших попередніх Президентів, здатні сприйняти усі церковні негаразди як свій особистий, і власний біль. В цьому ми поділяємо ваші погляди, і запевняємо у своїй постійній молитовній та посильній підтримці на нашому спільному шляху до духовного і економічного зростання нашої Держави.

Господь покликав вас стати керманичем нашого народу в той час, коли тягар економічної кризи в кілька разів є помножений кризою духовною та моральною. А це означає, що всі існуючі матеріальні труднощі нашого народу сприймаються ним ще більш болюче і трагічно. Однак, засилаючи за вас свої молитви до Престолу Божого, ми переконані, що всі ці труднощі та проблеми – тимчасові, і незабаром їх працею та молитвами нашого боголюбивого народу буде подолано. Ми знаємо, що Бог посилає нам ці випробування не для того, щоб покарати нас, але для того, щоб навчити нас любити один одного, і у власних проблемах бачити й потреби своїх ближніх.

Ми, як Церква невелика, не можемо сьогодні похвалитися своєю політичною міццю чи економічним добробутом, як це є в інших церквах, що діють на території України. Однак, побудована на крові сотень і тисяч українських мучеників і святих, Українська Автокефальна Православна Церква і до сьогодні залишається зразком чистої віри, незламної надії на кращу долю нашого народу та рідної Української Православної Церкви. І сподіваємось, що всенародно обраний чинний Президент України є одним з перших наших у цьому однодумців.

Вітаючи в цей день Главу держави з Днем народження, бажаємо Високоповажному Віктору Федоровичу Господнього благословення на його нелегкому і відповідальному шляху. Очевидно, що людина покликана на найвищий пост в країні, отримує не лише найвищу нагороду – довіру свого народу, але й величезний тягар відповідальності, що пов’язаний з ним. Тому, ще раз запевняючи у своїй пошані, обіцяємо своїми смиренними молитвами підтримувати свого Президента, випрошуючи у Господа благодаті для нього, і для себе.

Нехай Господь Вседержитель зміцнює і умудряє вас, поставивши вас біля керма державного корабля вести його сміливо, гідно і чесно. В цьому – запорука не лише вашого особистого політичного майбутнього, але й підстава добробуту всієї нашої України. За що ми щиро молились Богу, молимось, та будемо молитись, скільки буде наших сил.

На многая і благая літа!

Завжди з пошаною до Вас –

Мефодій, митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви.

м.Київ, 9 липня 2011 року.

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.