Про просте жіноче щастя

По-справжньому, жінка зможе бути щасливою лише тоді, коли ніщо у її житті не буде заважати їй бути такою, якою її створив Бог. А сьогодні, як відомо, цьому заважають дуже і дуже багато речей. Скажу одразу, те що для мені здається дуже важливим. Саме щастя не є, і не може бути самоціллю. Насправді, людське щастя це вже наслідок реалізації у людському житті багатьох граней нашого буття.


По–перше, багато жінок і не уявляють, у чому повинні полягати їхні нормальні стосунки з Богом. Як відомо, наша «слабка стать» є більш релігійною за чоловіків, але оця їхня релігійність дуже часто полягає лише у тому, що богослови називають «зовнішнім богошануванням». Глибоко сприймаючи релігію на суто естетичному чи емоційному рівні, жінки можуть багато часу присвячувати своїм зовнішнім релігійним практикам, але все одно залишатись з пусткою в душі, з багаторічним почуттям добре відчутної та болючої духовної порожнечі.

А оскільки наші особисті стосунки з Богом є ключовими, фундаментальними для людей, то це питання займає і левову частку нашого уявлення про справжнє щастя. Всі інші наші міркування про те, що таке щастя і де його знайти – є лише людськими видумками, та помилковими гіпотезами. Вирішіть питання власних стосунків з Богом – і ви, безперечно, знайдете відповідь на питання : "як стати щасливою?".



Окрім цього, звісно, у сучасної жінки є безліч інших «зовнішніх подразників», від яких безпосередньо залежить її психічне і фізичне самопочуття : Робота, побут, чоловік, діти.

Багато жінок вважають, що щастя може принести добра робота. Насправді, це лукавий міф, вигідний в першу чергу вашим роботодавцям. В наш час, коли нові професії народжуються, а старі зникають зі швидкістю світла, в цьому світі немає нічого менш стабільного, ніж ваша робота і ваша професія. З плином часу ваш професіоналізм у користуванні арифмометром буде замість захоплення викликати лише істеричний сміх, а нормально вивчити ази операційної системи Віндовс 18 вам більше ніколи так і не вдасться.

Тому, запам’ятайте мою пораду уже тепер : працювати важливо. І мати роботу це теж важливо. Але не менш важливо - мати надійний тил, куди можна буде повертатись після важкого робочого дня, де вас люблять, чекають і зрозуміють. Справжня цінність роботи полягає лише у тому, що вона все-таки, коли-небудь закінчується.

Побут. В час 21 століття немає нічого простішого, як за допомогою новинок електроніки та побутової техніки суттєво полегшити собі життя, звівши до мінімуму боротьбу жінок з неприємними дрібницями, які постійно змушують нас витрачати на них свій час. Сучасна техніка може зробити за вас все, що так набридає робити вам. Однак, вона не в силах змусити вас подолати свою скнарість, і витратити також значну суму грошей для придбання всіх цих помічників. Ну, й звісно, не забуваймо, про те, що справжнє щастя лінню не заробиш. Найсмачніший хліб – спечений власноруч. І найкраща сорочка на чоловікові це та, яку з любов’ю до нього випрасуали саме ви, а не ваша служниця.

Чоловік. Бог дав жінці унікальний дар – можливість доповнити себе саму, і в певній мірі компенсувати власні недоліки усіма позитивами і чеснотами зовсім іншої особистості з протилежної статі. І щасливий шлюб – це вже невичерпне і багаторічне джерело щастя. Ви напевне колись чули стару байку про те, як двоє половинок шукали одна одну, щоб врешті скласти одне ціле. Насправді, це і є прообраз повноцінної християнської сім’ї. Вступивши у шлюб чужі люди стають рідними, і відтепер мають унікальне завдання – повернути людство до первозданної райської чистоти і духовної єдності, коли двоє стануть одним цілим.

Це правда, що бувають погані чоловіки. І навіть – дуже погані. Буває навіть так, що чоловік в сім’ї приміряє на себе роль дружини, та й веде себе в усьому як розніжена панянка. І вже нещасна дружина, тепер, вимушена ставати сильною статтю, і на своєму горбі тягнути все : і роботу, і господарство, і дітей, і навіть чоловіка. Якщо ви з сумом зітхаєте читаючи ці рядки, порівнюючи власне життя зі згаданим ідеалом, не забувайте, що ніколи не пізно навести лад у власній оселі, і розібратись власних стосунках.

А ще, не забувайте про причинно-наслідковий зв’язок вашого сімейного щастя, та щастя ваших батьків, дітей і внуків. Їхнє майбутнє, ( врешті, як і теперішнє) щастя залежить безпосередньо від вашого усвідомлення цих речей, та впертої праці над собою, праці над власними стосунками з чоловіком. Маю надію, що він у вас один – єдиний. Бо з «повним автобусом» чоловіків жінці розібратись, насправді, буде набагато складніше.

Діти. Лише ставши матір’ю, всяка психічно здорова жінка починає розуміти на фізичному рівні, що ж таке оце щастя. Тому, коли нам сьогодні розмірковувати про те, як жінці досягнути справжнього щастя, не включаючи у наш список дітей, відповідь буде дуже проста – ніяк. Щастя це діти. Причому, в дурних батьків для щастя потрібні дурні діти. В розумних батьків – для щастя потрібні такі ж розумні нащадки. І чим більше, тим краще. Вчені кажуть, що для повноцінної реалізації власного материнського потенціалу жінка мала б народити не менше 6-8 дітей. Де ви сьогодні таке бачили? Лише в історичних фільмах.

Натомість, випадки, коли усі своєю любов’ю буквально тероризують єдину в сім’ї дитину – сумне і загальнопоширене явище нашого часу. Бабуся у якої, невідомо з якого перестраху, прокинувся материнський інстинкт, здатна утопити у своїй любові нещасну онуку. Любов, яка розрахована Богом на шістьох, тепер душить одного. Як це немилосердно! Від надміру бабусиного солодкого в дитини псуються зуби, а від надміру уваги і випещення – манія величі, та безпідставна гординя.

Не можу тут не згадати і про протилежне. Про аборти. Аборт це вбивство людини. Будь який наш гріх залишає рану, яка погано гоїться і кровоточить. Аборт – це рана яка без справжнього, багаторічного покаяння взагалі не загоюється ніколи. Тому, ніколи не вбивайте людей. Ні зовсім маленьких, ні вже дорослих. На чужому болю власного щастя не побудуєш. І це правда.

Ну, поки це й усе. Шануймося, і шануймо тих, хто поруч.

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.