Голова Місіонерського відділу УАПЦ взяв участь в роботі Круглого столу

У вівторок, 06 вересня 2011 року, у Залі козацької слави Тернопільського замку відбувся круглий стіл на тему: «Розвиток громади і міста в баченні релігійних громад м. Тернополя». Метою цього круглого столу було формування спільної позиції релігійних структур щодо вирішення актуальних завдань для міської громади, та затвердження тем
проектів чи спільних дій направлених на їх реалізацію. Координаторами круглого столу для учасників були запропоновані наступні теми : Покращення якості спілкування в громаді. Етика стосунків міської еліти. Поняття служіння громаді. Гідність громадянина і національна ідентичність очами Церкви. Духовні орієнтири для громади на прикладі досвіду Святих Отців Церкви. Роль теологів в сучасній Громаді.

До участі в круглому столі були запрошені представники місцевої влади, вчені, представники традиційних релігійних конфесій Тернополя. Зокрема, з благословення Предстоятеля УАПЦ, Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, у роботі круглого столу взяв участь протоієрей Євген Заплетнюк, голова Місіонерського відділу Патріархії Української Автокефальної Православної Церкви.

Українську Православну Церкву, з благословення митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія, представляв протоієрей Андрій Кінашевський, голова Молодіжного відділу Тернопільської єпархії УПЦ.

Українську Православну Церкву Київського Патріархату, з благословення архиєпископа Тернопільського і Кременецького Іова, представляв протоієрей Анатолій Зінкевич, настоятель Свято-Троїцього Духовного центру м.Тернополя.

Українську Греко-католицьку Церкву, з благословення єпископа Василя Семенюка, правлячого архиєрея Тернопільсько-Зборівської єпархії, представляв прес-секретар – священик Олег Харишин.

Окрім священнослужителів, в дискусії також взяли участь Леонід Бицюра - заступник Тернопільського міського голови, Микола Северин - представник Тернопільського обласного управління внутрішньої політики, Павло Степанович Сливка – голова громадської ради з питань духовності при міському голові.

Учасники круглого столу мали можливість в офіційній, а по закінченню роботи круглого столу – і у неформальній обстановці обговорити широкий спектр питань, що стоять перед громадою міста, та запропонувати цілий ряд конкретних пропозицій на розгляд Духовної ради міста, обєднаних навколо однієї мети - духовного відродження Тернополя, та регіону. За підсумками круглого столу «Розвиток громади і міста в баченні релігійних громад м. Тернополя» було прийнято резолюцію.

Повний текст виступу протоієрея Євгена Заплетнюка на круглому столі буде опубліковано на нашому сайті згодом. Слідкуйте за оновленнями.

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.