Православний священик вважає акцію з подарованими портретами Сліпого – дешевою агітацією

Тернопільський православний священик Євген Заплетнюк піддав різкій критиці нещодавню спільну акцію греко-католиків та представників місцевої влади, під час якої тернопільські школи отримали в дарунок тридцять вісім (за іншими джерелами – 35) портретів Йосифа Сліпого – католицького кардинала, і верховного архиєпископа Львівського УГКЦ.
Нагадаємо, ця акція була приурочена століттю з часу закінчення Сліпим Тернопільської гімназії.

У своєму відеоблозі в на сайті bogoslov.org, протоієрей Української Автокефальної Православної Церкви зауважує, що оскільки держава у нас відділена від Церкви, а школа від Церкви, то подібні вчинки виглядають більше дешевою агітацією, аніж повноцінною співпрацею між школою та Церквою. Особливо тоді, коли самих священиків, дуже часто, у ці ж школи навіть не пускають.

Священик також висловив переконання, що оскільки тернополяни все ще вперто сподіваються на те, що кожна нова влада буде кращою за своїх попередників, то й в свою чергу, і сама влада мала б це розуміти, і вдосконалюватись професійно, привчаючи себе думати на кілька кроків наперед. Рівно ж і священнослужителі УГКЦ мали б усвідомлювати, що окрім їхніх парафіян, в Тернопільських школах навчаються не лише католики, а вірні інших конфесій, а навіть і релігій. А подібне показове виставляння власних ідолів, може лише пошкодити загальному стану стосунків між учнями.



Джерело : poglyad.te.ua

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.