Тернопільська влада обіцяє вирішити проблеми

Проблему з самовільним захопленням території поблизу джерела, що в парку Національного Відродження, вирішать найближчим часом. 8 вересня, у четвер, міський голова збирає Духовну раду з питання демонтажу незаконних культових споруд у цьому парку. Інформація про це з’явилася на офіційному сайті Тернопільської міської ради. Проте
зачепили дану тему вже у вівторок, 6 вересня, на круглому столі.

Отець Анатолій Зінкевич,
настоятель Свято-Троїцького духовного центру УПЦ КП: «Громада зібралася біля джерела. Кого вона представляє, що вона представляє? Однозначним є те, що вона не може і не має права представляти церкву».

Микола Сивирин,
заступник начальника ГУ з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації ОДА: «До вашого відома доводжу, що це проблема не скільки в людях, які є тернополянами і дуже увірували в те, що то є святе місце. Це приїжджі з Тернопільської області, а також приїжджі зі Львівської області».

Леонід Бицюра,
віце-мер з гуманітарних питань: «Ця секта, як ми її вже називаємо, дуже агресивно захищається. У Львівському суді вони залучили одних з найдорожчих адвокатів – так, щоб тернополяни розуміли, що це не просто ініціатива кількох людей – це добре профінансована, добре спланована, добре організована провокація».



На круглому столі розглянули питання покращення якості спілкування в громаді та її духовні орієнтири, етику стосунків міської еліти та поняття служіння в громаді, національну ідентичність та гідність громадянина очима церкви. Отці також обговорили ряд важливих для розвитку духовності громади Тернополя питань. Зокрема, йшлося про християнізацію дітей і залучення до цього процесу школи, контроль за змістом та розміщенням зовнішньої реклами, боротьба із сектами та дії, направлені проти абортів.

Отець Євген Заплетнюк,
голова місіонерського відділу УАПЦ: «Теми підняті для обговорення настільки важливі, що рано чи пізно вони будуть торкатися кожного жителя міста. Тому тим викликам, які ставить перед нами світ, неминуче вимагають відповідей самої церкви».

Отець Андрій Кінашевський, голова молодіжного єпархіального відділу УПЦ: «Критерій національних ідей у нас повинен бути християнським, згідно позиції церкви. Національна ідея – це тоді, коли ти любиш Бога перш за все. Коли ти любиш Бога перш за все – опускаємось нижче. Тоді ти любиш ближнього, як самого себе».

Отець Олег Харишин, прес-секретар Тернопільсько-Зборівської Єпархії УГКЦ: «Молода людина, яка переживає нові віяння, які пропонує західний світ, не у стані до кінця усвідомити, що вона робить. Відповідно, вже не модно сьогодні бути християнином в тому розумінні, як ми, церковні, це уявляємо. Тому для багатьох молодих людей важливо правильно в сьогоднішньому часі пояснити, що значить бути людиною церковною».

Спільну позицію релігійних структур щодо вирішення актуальних завдань об’єднають у резолюцію, яку протягом тижня удосконалюватимуть через електронну пошту.

ІНТБ // intb.te.ua

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.