Голова Місіонерського відділу прочитав лекцію для старшокласників

У середу, 23 листопада 2011 року, на запрошення викладачів та учнів Тернопільської спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи №5 з поглибленим вивченням іноземних мов, Голова місіонерського відділу Патріархії УАПЦ митр.прот.Євген Заплетнюк відвідав навчальний заклад, де прочитав лекцію з релігієзнавства
учням старших класів.

Основною темою зустрічі стала тема боротьби молоді зі спокусами та гріховними звичками сучасного світу. Тож, отець Євген розповів присутнім про основні принципи правильного духовного життя, а також про те, чим займається богословська дисципліна з назвою «Православна антропологія».

З великим зацікавленням молоді люди слухали розповідь священика про те, з чого складається людина, що таке гріх і як він народжується, і що робити для того, щоб бути щасливим у наш час. Запропонований матеріал хоча був і дещо складний для необізнаного слухача, однак поданий у формі діалогу, і простою мовою, був водночас і цікавим, і доступним всім уважним учням.


Це вже не перша зустріч священнослужителів УАПЦ зі студентами Тернопільських навчальних закладів. У подібній співпраці зацікавлені і викладачі, і представники Церкви, та й безперечно, що і студенти. За відгуками останніх, розмови з священиком на духовні теми не лише цікаві, але й приносять їм конкретну користь. Саме тому, клірики нашої Церкви з величезним задоволенням відгукуються на будь-яку пропозицію викладачів чи студентів до співпраці. Протягом найближчого часу заплановано проведення ще кількох зустрічей священиків з учнями та студентами тернопільських шкіл та вузів.

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

Розмова з тернопільскими старшокласниками by fryevhen

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.