Святого Миколая Чудотворця

19 грудня 2011 року, в день пам’яті Святителя Миколая Чудотворця, архиєпископа Мир Лікійських, з благословення Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, Божественну літургію в Тернопільському кафедральному соборі
Різдва Христового очолив Преосвященний Мстислав, єпископ Тернопільський і Червоногородський, вікарій Тернопільської єпархії УАПЦ. Разом з Владикою молилися клірики собору.

Після прочитаного отцем-протодияконом Євангельського зачала на тему свята, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк звернувся до присутніх зі словом повчання про те, що усі наші добрі справи повинні бути безкорисливі. Живий приклад цього Церква бачила у Святителя Миколая, який робив у житті багато добра ближнім, але робив це таємно, не приймаючи пустої людської слави.



По закінченні відпусту літургії, усіх богомольців привітав Преосвященний єпископ Мстислав, який у своїй проповіді розповів про життя Святого Миколая. Редакція інтернет-видання «Автокефалія» має можливість показати своїм відвідувачам відеозапис.




Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.