Голова місіонерського відділу виступив на телебаченні [+ Відео ]

У понеділок 19 грудня 2011 року, в день пам’яті святого Миколая, архиєпископа Мир Лікійських Чудотворця, на прошення редакції Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк, Голова Місіонерського відділу Патріархії УАПЦ, взяв участь у прямому телеефірі програми
«Ранок з ТТБ», під час якого мав можливість поспілкуватись з глядачами, та відповісти на цікаві питання ведучої.

Основною темою прямого ефіру стала тема народного вшанування Святителя Миколая, і пов’язаного з цим релігійних традицій. Отець Євген розповів глядачам кілька епізодів з життя святого, а також закликав усіх наслідувати його святе і праведне життя.



Як підкреслив у розмові священик, ключовою рисою архиєпископа Миколая була щира і нелицемірна любов до ближніх. Коли він чинив добрі справи, то намагався чинити їх таємно, щоб цього не побачили люди. Так само і ми, маємо чинячи добрі справи не шукати похвали від людей, знаючи що від людської похвали ми часто впадаємо у гріх гордості.

Цього ж дня митр.прот. Євген Заплетнюк разом з кліром собору Різдва Христового молився на відправі Божественної літургії, очолюваній Преосвященним Мстиславом, єпископом Тернопільським і Червоногородським, вікарієм Тернопільської єпархії УАПЦ. Після прочитаного протодияконом Євангельського зачала свята, отець Євген звернувся до богомольців зі словом повчання, відеозапис якого вже викладено у відкритий доступ.

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.