Як вода у кранах тернополян стала освяченою (фоторепортаж)

Зранку дев’ятнадцятого січня, на Водохреща, відбувся Чин освячення води на КП «Тернопільводоканал». Присутніми на ньому були мер міста Сергій Надал, директор КП «Водоканал» Володимир Кузьма, начальник управління житлово-комунального господарства Володимир Болєщук та інші можновладці, а також
декілька працівників «Водоканалу».Дане дійство в межах потужностей «Водоканалу» здійснюється вже втретє.

На колекторах побували і журналісти «Погляду». Один із отців, протоієрей Євген Заплетнюк, який проводив обряд, після проповіді зауважив: «Я знаю, що люди пишуть різне про те, що здійснюється подібне дійство не лише у церквах, але й тут, на «Водоканалі». Мовляв, освячена вода, потече не лише з кранів, але й і зливатимуться нею нечистоти. Однак, скажіть, чи вірите ви в те, що Бог перебуває усюди, і навіть, у найнепристойніших місцях? Насправді, Він є завжди і всюди! Єдине місце, де ми самі вирішуємо, бути Господу там, чи ні – це наші серця. Тож не можна освячення води піднімати на кпини! Ще не було людини, яка б посміялася з Бога і цим нашкодила йому!», – зауважив отець.

Мер зауважив, що вірить у надзвичайні властивості освяченої води і також її вживає. Однак підтримує даний обряд із цілком практичних міркувань також: освячена вода потече із кранів навіть тих людей, які не матимуть змоги прийти до храму, щоб зачерпнути освяченої.

Володимир Кузьма каже, що також вірить у цілющість освяченої води:
- Науковці кажуть, що змінюється структура води після освячення. Наприклад, після освячення вона може довго зберігатися і не псуватися.

За матеріалами
інтернет-видання Погляд

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.