Анонс : Предстоятель УАПЦ освятить ікону проти раку

Як повідомив Голова місіонерського відділу Патріархії УАПЦ митр.прот.Євген Заплетнюк для представників ЗМІ та усіх зацікавлених, у неділю по Богоявленні, 22 січня 2012 року, Блаженнійший Мефодій, митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви очолить відправу
Божественної літургії в Тернопільському кафедральному соборі Різдва Христового.

Після цього Першоієрарх УАПЦ у співслужінні духовенства освятить ікону Пресвятої Богородиці «Всецариця» («Пантанасса»), написану спеціально для її передачі в онкологічне відділення Тернопільської лікарні. Під час богослужіння будуть поіменно згадані десятки хворих на рак дітей, дорослих, а також їхніх родичів й близьких, що висловили бажання долучити до цієї ініціативи.

Запрошуємо усіх бажаючих на богослужіння Предстоятеля і освячення списку чудотворної ікони, яка відома на увесь світ своїми чудотворними властивостями : зцілення від різних недугів, в тому числі і від раку.

  • Що? Освячення ікони Пресвятої Богородиці “Всецариця”
  • Де? Митрополичий кафедральний собор Різдва Христового, м.Тернопіль, вул. Руська 22.
  • Коли? У неділю, 22 січня. Божественна літургія архиєрейським чином : о 10.00 год., Чин освячення ікони близько 12.00.


Чудотворна ікона Пресвятої Богородиці Пантанасса
Чудотворна ікона Божої Матері, яку називають «Всецариця» (по-грецьки – «Пантанасса»), перебуває на Святій Горі Афон у Греції, в соборному храмі Ватопедського монастиря, ліворуч від райських дверей. Ця ікона, невелика за своїми розмірами, була написана в XVII столітті й, за переданням, була благословенням відомого на Афоні старця Йосипа Исихаста своїм учням.

На іконі зображена Пречиста Діва в багряному одіянні, що сидить на царському троні. На руках Її – Богомладенець Христос із сувоєм у лівій руці та благословляючою десницею. Правою рукою Богородиця вказує на Свого Царственого Сина, як на Спасителя всього людства. На задньому плані – два ангели, які із благоговінням осіняють крилами Пречисту Діву.

Як свідчить давній чернечий переказ, одного разу до ікони підійшов юнак і прийнявся щось невиразно бурмотати. Враз лик Богоматері засяяв чудовим світлом, якась невидима сила відкинула парубка, і він упав додолу. Піднявшись, він у страху підбіг до старців-монахів і зі сльозами на очах зізнався їм, що вів нечестиве життя, займався чаклунством і прийшов у монастир, щоб перевірити силу своєї магії на святих іконах. Те чудо, що відбулося біля ікони Пресвятої Богородиці, назавжди відвернуло юнака від чаклунства, направило на шлях покаяння й повернуло на шлях благочестивого життя.

Чудотворний образ Божої Матері «Всецариця» шанується як на Афоні, так і далеко за його межами. Саме ім’я ікони – Все-Цариця, Все-Володарка – говорить про її особливу, всеосяжну силу. Виявивши свою чудотворну міць вперше проти чарів та магії, «Всецариця» має й благодать зцілення різних хвороб, а особливо – хворих раком, найстрашнішої із хвороб сучасного людства. Пресвятая Богородице, Спаси нас!

Прес-служба Предстоятеля УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.