Голова Місіонерського відділу Патріархії УАПЦ благословив учасників свята

12 лютого 2012 року, в Неділю про блудного сина та в день свята Трьох Святих, голова Місіонерського відділу Патріархії Української Автокефальної Православної Церкви, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк на запрошення організаторів, та з благословення Предстоятеля УАПЦ, взяв участь у відкритті свята Дня
зими, який пройшов на набережній Тернопільського ставу. Там на прохання оргкомітету священики УАПЦ, УПЦ КП та УГКЦ помолились перед початком усіх заходів, і благословили усіх тернополян та гостей міста, що завітали на свято. У співслужінні з представниками українських церков, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк прочитав молитву подяки Богу за все, а найперше - за проведені з духовною користю дні Різдвяних свят.

Після молитви у своєму слові зверненому до присутніх, отець Євген від імені священнослужителів привітав усіх з недільним днем, та щиро закликав громаду пам’ятати про те, що церковний календар - це чудова можливість християнам частіше згадувати про швидкоплинність та обмеженість нашого земного життя. Як би ми не відганяли від себе думки про смерть і суд Божий, вони все одно прийдуть до кожного. Тому усім християнам варто бути повсякчас пильними, а особливо, в дні церковних і світських свят, коли наші думки все частіше шукають розваг, відпочинку та насолод. На завершення короткого слова священик закликав кожного слідкувати не лише за вчинками, але й за думками та намірами.





Зимові гуляння цього року приурочили до свята Стрітення, яке відзначають 15 лютого. Відповідно святкування відбулися у стилі традицій, пов’язаних з цим днем. Усі бажаючі мали можливість покататися на конях, санках, лижах, ковзанах, собачих упряжках, взяти участь у конкурсах, забавах, вікторинах, полюбуватися виставкою снігових скульптур.

Учні загальноосвітніх шкіл змагалися у перетягуванні каната, грали у футбол. Громадські організації міста організували командні силові змагання під назвою «Зима проти Весни». Радували тернополян показові виступи з біатлону, хокейні ігри. Окрім того, відбувся традиційний конкурс серед любителів зимової риболовлі. Родзинкою свята стало зимове повітроплавання та льодова скульптура у вигляді герба міста.

На набережній Тернопільського ставу була розміщена святкова торгівля. Протягом усього дня діяли пункти обігріву, облаштовані управлінням МНС України в Тернопільській області. Рятувальники пригощали усіх охочих смачною кашею та напували гарячим чаєм, звареними на польовій кухні. Таке свято для тернополян та гостей міста організувала Тернопільська міська рада на чолі з міським головою Сергієм Надалом. Участь у святкуванні взяли близько 20 тисяч містян.

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.