Делегація УАПЦ привітала працівників СБУ з ювілеєм

Напередодні професійного свята у Тернопільській області відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці створення Служби безпеки України. На запрошення оргкомітету, з благословення Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ, делегація Української Автокефальної Православної Церкви у складі митр.прот.Івана Лесика, Тернопільського обласного благочинного, та митр.прот.Євгена Заплетнюка, Голови місіонерського відділу Патріархії, була присутня на святкових заходах, приурочених цій події.

На захід були також запрошені представники УПЦ Московського та Київських Патріархатів, Греко-католицьке духовенство. Українську Православну Церкву Київського Патріархату представляв Високопреосвященний Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький у супроводі секретаря єпархії прот. Олексія Головацького. Тернопільсько-Кременецьку єпархію УПЦ КП представляв прот. В’ячеслав Кізілов, а від Тернопільської-Зборівської єпархії УГКЦ на заході був присутнім її протосинкел – отець Андрій Романків. УПЦ Московського Патріархату презентував протоієрей Степан Балан, секретар єпархіального управління.

Виступаючи перед присутніми тернопільський обласний благочинний прот.Іван Лесик від імені Першоієрарха Церкви привітав усіх присутніх з черговим ювілеєм Служби безпеки. У своєму привітанні священик зокрема зазначив, що праця співробітників СБУ вимагає високої самодисципліни, глибоких моральних якостей та віри у Бога. Тож у день двадцятого ювілею духовенство УАПЦ щиро вітає керівний склад, усіх співробітників, та ветеранів служби з їх професійним святом. Нехай Господь посилає Ангела Охоронця на всі їхні добрі справи, на користь нашої незалежної держави. Бо міцна та незалежна Церква може бути лише в міцній та незалежній державі – підсумував він.

Вітаючи керівний склад з ювілеєм, митр.прот. Іван Лесик вручив полковнику юстиції, начальнику управління Служби безпеки України в Тернопільській області Ігорю Олександровичу Вінницькому на знак благословення, поваги і молитовну пам'ять коштовну ікону Христа-Пантократора.

Після урочистостей духовенство було запрошено на святковий фуршет у якому взяли участь Голова Тернопільської обласної державної адміністрації, Голова Тернопільської обласної ради, Мер міста Тернополя, очільники та повноважні представники державних структур регіону. Прот.Євген Заплетнюк перед трапезою прочитав для всіх присутніх молитву.

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.