Голова місіонерського відділу Патріархії очолив богослужіння свята

8 квітня 2012 року, у день свята Входу Господнього до Єрусалиму, Вербну неділю, з благословення Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Першоієрарха Української Автокефальної Православної Церкви, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк, Голова місіонерського відділу Патріархії, очолив відправу святкової Божественної літургії в Тернопільському соборі Різдва Христового. Його Високопреподобію співслужили митрофорний протоієрей Ігор Семирозум, ключар кафедрального митрополичого собору, та митрофорний протоієрей Володимир Марцинів, діловод Патріархії УАПЦ, протодиякони Петро Рублевський, Петро та Іван Заяці.

Після прочитаного Євангелія протоієрей Євген звернувся до присутніх зі словом повчання на тему свята, у якому нагадав богомольцям вчинок людей, що зрадили Христа, і закликав усіх стерегтися подібної поведінки у власному житті. Коли Спаситель на осляті в’їжджав до Єрусалиму, то увесь народ радів, а Господь - плакав. Христос бачив маловір’я та двоєдушність людей, що сьогодні стелять навіть перед ослятком пальмову галуззя та власну одіж, а уже за кілька днів будуть озвіріло вимагати крові Праведника.

На свято Входу Господнього до Єрусалиму кілька тисяч віруючих Української Автокефальної Православної Церкви м. Тернополя приступили до Святих Таїнств сповіді та Причастя.

Після закінчення літургії священнослужителі за давньою православною традицією освятили принесену до храму вербу та щедро окропили її освяченою водою. Таку велику кількість парафіян не змогло вмістити невелике церковне подвір’я. Тому колона віруючих простяглась далеко за межі храму.

Парафіяни з духовним піднесенням повертались до своїх домівок. Навіть дощова погода
не стала на заваді їхньому гарному настрою. Набравшись духовних сил усі присутні на богослужінні з величезною наснагою готові зустріти Страсний тиждень та світлий день Воскресіння Господнього.

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.