Служба четвертої неділі після Пасхи

6 травня 2012 року, в четверту неділю після Пасхи, про розслабленого, в день пам’яті свято Георгія Переможця, Великомученика, Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, Блаженнійший Мефодій, митрополит Київський і всієї України, очолив відправу Божественної літургії святого Іоана Златоуста у Тернопільському кафедральному соборі Різдва Христового. Разом з Блаженнійшим Владикою молилось духовенство єпархії : митрофорний протоієрей Євгеній Заплетнюк, протоієреї Роман Будзинський та Ігор Прийдун, протодиякони Петро Рублевський, Петро та Іван Заяці. 

Після прочитаного Апостольського та Євангельського зачал, зі словом повчання до богомольців звернувся протоієрей Ігор Прийдун, який у своєму благовісті розкрив зміст недільного Євангелія, та закликав парафіян служити своїм ближнім любов’ю та нелицемірною співчутливістю. Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ пропонує переглянути відеозапис цієї проповіді на сайті «Автокефалія». 

На богослужінні багато парафіян приступили до святих Таїнств Покаяння та Євхаристії. За давньою православною традицією побожні парафіяни приводили, і навіть, приносили до святого Причастя своїх зовсім маленьких діточок. З благословення Предстоятеля, митрофорний протоієрей Євгеній Заплетнюк після відпусту богослужіння прочитав молитву до Пресвятої Владичиці нашої Богородиці, перед Її Тернопільською Чудотворною іконою. 

Завершилась недільна служба уставними многоліттям Предстоятелю, єпископату, духовенству та всім вірним нашої святої Української Автокефальної Православної Церкви. Також у день пам’яті святого Георгія (Юрія) Переможця, духовенство митрополичого собору м.Тернополя привітало усіх, хто має цього святого за свого небесного заступника, а хор для них милозвучно проспівав «Многая літа!» . 


Прес-служба Предстоятеля УАПЦ // Uaoc.Net




 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.