Влада та духовенство обговорили питання розвитку духовності Тернополя

Круглий стіл на тему «Рівень духовності Тернополя та співпраця між церквами» відбувся у Тернопільському центрі комунікацій 20 листопада. У невимушеній атмосфері представники традиційних конфесій, разом з працівниками відповідних управлінь міської ради та облдержадміністрації обговорили проблемні моменти та можливості співпраці між церквами та владою у Тернополі. На зустрічі були присутні: Архієпископ Тернопільський і Бучацький Нестор, Митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк, головний капелан всеукраїнської організації «Тризуб» о. Петро Бурак, священик УГКЦ о. Мартин, начальник головного управління з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації облдержадміністрації Ігор Кульчицький та заступник міського голови Леонід Бицюра.

«Рівень духовності в місті залежить не лише від кількості церков, а й від тієї діяльності, яку вони здійснюють в регіоні. Саме з метою розвитку духовності започатковано проект «Громада і місто». У ньому це завдання визначено як пріоритетне. Ми розуміємо, що без спільної узгодженої роботи інтелігенції, релігійних громад, освітніх закладів, творчих та громадських об’єднань, батьківської спільноти не вдасться зберегти спадщину українського народу в майбутніх поколіннях.



З огляду на переконання, що «Слово навчає, а приклад спонукає», мусимо стати взірцем для наслідування для наших дітей, сформувати їхні характери та світогляд на основі традиційних уявлень українців про культуру, мораль та духовність», - зазначив Леонід Бицюра.

Учасники конференції, зважаючи на обширність теми, вирішили періодично присвячувати час для обговорення важливих питань в її межах і пошуку шляхів вирішення актуальних проблем. Одним з напрямків розвитку духовності в Тернополі визначили необхідність започаткування волонтерського руху.

Тернопільська міська рада rada.te.ua

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.