Голова Місіонерського відділу виступив на телебаченні

6 квітня 2011 року, напередодні свята Благовіщення Пресвятої Бородиці, на запрошення редакції Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії, протоієрей Євген Заплетнюк, Голова Місіонерського відділу Патріархії УАПЦ, взяв участь у прямому телеефірі програми «Ранок з ТТБ», під час якого мав можливість поспілкуватись з глядачами, та відповісти на цікаві
питання ведучої.

Основною темою розмови стало актуальне питання практичного проведення Великого посту. Священик акцентував увагу глядачів на тому, що піст – це в першу чергу духовна практика, а не гастрономічна. І утримання в їжі – це лише один з багатьох інших аспектів нашого духовного самовдосконалення, важливий, хоч і зовсім не основний . В той же час, набагато важливішим за будь-які наші зовнішні релігійні практики є внутрішня праця християнина, боротьба зі своїми пристрастями, та гріховними звичками. Саме цим – боротьбою з самим собою, і «стяжається», тобто здобувається, Благодать Божа.

Відвідувачі нашого сайту, а також усі ті, хто слідкує за новинами УАПЦ в соціальних мережах, мають можливість переглянути повний відеозапис програми. Через певні обмеження на youtube.com, цей запис було розділено на дві частини. А повну стенограму розмови, у текстовому варіанті, можна буде знайти у новому випуску нашого часопису «Православний літописець».


 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.