Предстоятель УАПЦ звершив священичу хіротонію

10 квітня 2011 року, у П’яту неділю Великого посту, Преподобної матері Марії Єгипетської, Блаженнійший Мефодій, митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, очолив відправу Божественної літургії Святителя Василія Великого у Тернопільському кафедральному соборі Різдва Христового.
Блаженнійшому Владиці співслужив соборний клір.

Після читання Євангельського зачала, зі словом повчання на тему дня звернувся протоієрей Євген Заплетнюк. Отець наголосив на важливості спасительних днів Великого посту, які своїми змістовними богослужіннями, і особливими настроєм допомагають нам краще каятись. Також отець підкреслив принципову різницю між поняттями «покаяння» та «сповідь», зазначивши, що сповідь – це процес визнання своїх гріхів перед священиком, а покаяння – це тверда постанова якісної духовної переміни.

Під час Божественної літургії Блаженнійший Владика Мефодій рукоположив випускника Тернопільських духовних шкіл, диякона Сергія Калиновича для Черкасько-Кіровоградської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви.



Після літургії священнослужителі, за традицією, поклонились страсній іконі Спасителя, і зі співом стиха «Претерпівий за нас страсті, Ісусе Христе, Сине Божий, помилуй нас!» тричі поклонились, і вшанували поцілунком викупний подвиг Спасителя.

Особливо зворушливим для присутніх стало слово Блаженнійшого Владики-митрополита до рукоположеного пресвітера. Владика пригадав ієрею про те, що шлях священика – це шлях випробовувань і багатьох спокус. Однак, кожна справа яка спокушає нас, але не має сили нами заволодіти остаточно – веде до спасіння.

В свою чергу, священик Сергій Калинович подякував Владиці Мефодію за батьківську турботу та любов, яку Предстоятель протягом багатьох років виявляв для цілого покоління священнослужителів УАПЦ, опікуючись ними спочатку як кандидатами і абітурієнтами до духовної семінарії, а потім студентами і випускниками академії, і згодом – через Святе Таїнство Хіротонії – допомагав багатьом юнакам стати на служіння Богу та людям. На знак синівської вдячності отець Сергій вручив Блаженнійшому Владиці чудовий букет квітів.

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.