Єпископ Мстислав освятив новий Престіл у с.Тютьків

29 травня 2011 року, в 6-ту неділю після Пасхи, про сліпого, з благословення Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ, Преосвященний Мстислав, єпископ Тернопільский і Червоногородський, вікарій Тернопільської єпархії на запрошення громади та настоятеля церкви – прот.Степана
Суканця, здійснив чин освячення св.Престолу, та очолив відправу Боженственної літургії у храмі на честь свята покладення ризи Божої Матері, що у селі Тютьків, Теребовлянського благочиння.

Під час архиєрейської візитації Преосвященного Владику Мстислава супроводжували працівники єпархіального Управління : прот.Іван Лесик, Тернопільський обласний благочинний, та прот.Євген Заплетнюк, голова Місіонерського відділу Патріархії УАПЦ.

Перед входом до святині діточки зустрічали архиєрея, щедро стелячи до ніг єпископа доріжку з пелюсток квітів, а усі парафіяни з нетерпінням очікували першого богослужіння, відправленого на новому святому Престолі, до речі, власноруч майстерно виробленому самим настоятелем – отцем Степаном.


По прочитаному Євангельському зачалу неділі, з благословення архиєрея, слово мав прот. Михайло Суканець, рідний брат настоятеля місцевої громади. У своєму щирому, та глибокому слові отець Михайло розкрив зміст недільного євангельського читання про зцілення Христом сліпого від народження чоловіка. Усі відвідувачі нашої веб-сторінки, мають унікальну можливість прослухати аудіозапис цієї проповіді.Відвідувачі нашого сайту мають можливість прослухати проповідь протоієрея Михайла Суканця онлайн, або завантажити її собі на комп’ютер.

Після богослужіння діти ще дякували Преосвященному Владиці Мстиславу, та усім гостям села, за подаровану їм радість зустрічі, та спільної молитви. Лунали святкові декламації, а кожен із священнослужителів отримав красиві квіти.

Також, єпископ Мстислав звернувся зі словом повчання до усіх присутніх у храмі, та привітав жителів села та його гостей з надзвичайною подією – освяченням Трепези – центрального місця у церковній будівлі, серцевині та видимому осередку всього духовного життя християнина. Владика подякував отцю настоятелю за багаторічну ревну і віддану працю, що помітна не лише у проповіді Слова Божого, але й має конкретні і видимі рамки. За десять років невелике село спромоглося збудувати прекрасну духовну святиню, яка буде збирати не одне покоління до зустрічі з Богом.

У свою чергу, відповідаючи на слово Владики, митрофорний протоієрей Степан Суканець ще раз подякував усім, хто добре потрудився для того, щоб таке богослужіння відбулося. – хористам, регенту, жертводавцям та усім парафіянам.По закінченню богослужіння відбувся хресних хід навколо храму з читанням Євангелії, та благословенням Архиєрея.

На закінчення святкувань було зроблено спільну світлину на пам’ять, а в домі настоятеля було дано щедру братську трапезу для гостей.

Прес-служба Тернопільcької єпархії // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.