«Троянський кінь» презервативної щедрості

Протоієрей Євген Заплетнюк, кандидат богословських наук, Голова місіонерського відділу Патріархії УАПЦ, спеціально для нашого видання поділився своїми міркуваннями з приводу нещодавнього повідомлення про те, як цими днями Тернопільську молодь агітували… активніше займатися сексом, безкоштовно
пропонуючи студентам презервативи. (http://zz.te.ua/ternopilsku-molod-ahituyut-aktyvnishe-zajmatysya-seksom/)

Не сумнівайтесь у тому, що безкоштовна роздача презервативів – це перший крок до того, щоб утопити Україну у статевих гріхах. Дорослі люди (тобто ті, хто здатен нести відповідальність за свої вчинки), все-таки, ще здатні купити собі ці вироби, якщо в них реально виникне така потреба. Ну, а дітям, такі речі взагалі не потрібні. Дітям потрібні зошити, ручки, бібліотеки, циркулі, театри і табличка множення. Подарунки у вигляді латексних виробів – це занадто жорстокий «Троянський кінь» всьому нашому майбутньому.

Церква зовсім не проти того, щоб люди насолоджувались фізичним коханням. Не забувайте, що цю можливість людям подарував не хто інший, як Сам Бог. Одначе, існують чітко визначені правила, у яких секс є допустимий. В іншому випадку - людина непомітно для себе, перестане, буквально, бути людиною. Секс поза рамками шлюбу – це страшна рана на людській душі. Кожен блудник і перелюбник – це духовний інвалід, що, зазвичай, з кожним новим гріхопадінням все менше здатний на високі почуття. Єдине, що він цінує у своєму «партнері» по-справжньому - це можливість отримати від нього якомога більше насолоди. Тобто, всі думки блудника «про любов» – це старанні плани про те, як цинічно і повніше використати свого «коханого» партнера.

І далі. Як тільки ви перестанете давати такому блуднику бажану ним кількість насолоди – він покине вас, мотивуючи це «несумісністю характерів», «малою зарплатнею», чи тим що ви «точна копія своєї матусі», чи якоюсь подібною дешевою маячнею. В цьому, до речі, одна з головних причин сучасних розлучень : хтось з подружжя банально «витиснув» зі свого партнера все, що міг з нього взяти, а згодом - цинічно викинув зі свого життя, як уже непотрібну, використану річ. Я з такими прикладами зустрічаюсь, на жаль, доволі часто. Вся любов, про яку так часто повторюють молодята, виявляється, була лиш публічним обманом, та самообманом. Справжня любов – це жертва за того, кого любиш. Справжня любов – це життя заради іншого.


Люди, які утверджуються у блудних гріхах, фактично, перестають бути повноцінними членами суспільства. Духовне життя людини побудоване так, що кожен гріх породжує за собою цілу низку наступних гріхів. Тому, для нас, дорослих, є надзвичайно важливим, з самого молодого віку, з самого початку життя, не давати молодій людині жодної нагоди утверджуватися у гріхах. Гріх це те, що робить наше життя жахливим, нестерпним, і врешті – гріх здатен убити нас. Тому, до речі, в нашій Церкві охрещують немовлят, не даючи їм можливості удосконалюватися у гріхах, до часу повноліття.

От ви, напевне, собі мрієте про щасливе майбутнє України, свого міста, вулиці і навіть сім’ї. Це доволі логічно. Однак подумайте відверто. Якщо нині молодим людям роздавати презервативи, тобто, замість науки чистоти та побожності, привчати їх до блуду, які ж будівничі міста з них виростуть у майбутньому? Це ж вони уже тепер - духовні інваліди, нездатні перебороти у собі найбільш грубі і фізичні відчуття. Що ж можна буде вимагати у них у майбутньому, коли гріх в них буде з кожним роком все більше прогресувати?

Якщо нині дівчинка розпочинає статеве життя у п'ятнадцять років, то очевидно, що вже десь до двадцяти п’яти років (часу, коли можна вступати у шлюб свідомо) у цієї досвідченої жінки вже буде не менше двадцяти сексуальних партнерів (скажімо, хоча б, по два на рік). Скажіть, чи буде здатною така людина ще хоч когось любити? Очевидно, що ні!

Тепер подумайте, що ми, все-таки, ведемо мову не про гіпотетичних жителів вулиць червоних ліхтарів Амстердаму, а про наших з вами дітей : українців, тернополян, жителів нашої вулиці, нашого під’їзду чи навіть квартири. Якщо вже у них не буде майбутнього, то, що вже чекає на нас з вами? Хіба можна покластися на блудника? Ні! Він вже неодноразово брехав, і виправдовував власною брехнею свою похіть.

Як християнин, і якщо хочете, християнський психолог, я вважаю, що для адекватного виховання, психічного та духовного розвитку людини, в залежності від її віку, у неї обов’язково мають бути певні табу, певні рамки поведінки, переступати за які без очевидної духової і психологічної шкоди категорично недопустимо. В іншому випадку, ви виростите не повноцінну і розвинуту людину, а егоїстичного і гордиливого грішника, весь сенс життя якого буде полягати лиш у пошуку чергової дози насолод, та людей яких зручно можна використати для цього. У нас, в Церкві, для опису цього стану навіть є слово особливе – пристрасть. Це відчуття людини, яка ніколи не може задовольнити власні похоті – вічного стану ненаситності. Один зі святих отців красномовно порівнював грішника з псом, який облизує пилку, і п’яніє від смаку власної крові, і чим більше він її лиже, тим більше потребує цього.

Будьмо реалістами. Для профілактики СНІДу абсолютно нелогічно роздавати молодим людям презервативи. Як відомо, вони не дають стовідсоткової гарантії, хоча в певних випадках, і дійсно, можуть уберегти людей від хвороб, які передаються статевим шляхом. Це, звісно, якщо вам дуже поталанить. Насправді, цілком логічнішим, було б роздавати щось, що взагалі унеможливить будь-яке зараження, і охоронить вас від нікому непотрібної вагітності. При чому, і не поглине ваших сексуальних бажань, які так масово нині пропагує Інтернет, телебачення та ЗМІ. Можна передбачити, що вже дуже скоро, нове покоління борців зі СНІДом буде одразу роздавати на вулицях міста, та церковних майданах, недорогі студентські вібратори для дівчат, ну і якихось надувних дівчат для хлопців. Чого вже там розмінюватися на дрібниці… Звісно, існує ще хімічна кастрація, але вона дуже не зручна для рекламної індустрії, яка давно вже формує сучасному світу що, коли і за скільки купляти. Ви ж і досі, вірите у рекламу? Чи не так?

Спостерігаючи за останніми акціями доволі організованого всесвітнього руху по роздачі презервативів, можна з сумом констатувати лиш одне : деяким представникам молоді, а також ініціаторам подібних акцій, і дійсно, краще буде не розмножуватись.

Шануйте себе і своїх рідних. Бережіться гріха. Бережіть своїх дітей, і думайте про внуків уже сьогодні. Можливо, кількох з них забере саме подібна акція.

Дякую за увагу. І до зустрічі!

Спеціально для новинного порталу "За Збручем"

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.