Голова Місіонерського відділу взяв участь у громадських слуханнях

У четвер, 2 лютого 2012 року, на запрошення Голови Тернопільської обласної Ради Олексія Петровича Кайди та організаційного комітету, Голова Місіонерського відділу Патріархії УАПЦ, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк взяв участь у громадському слуханнях, та обговоренні
зареєстрованого у Верховній Раді України законопроекту «Про повернення об’єктів культурної спадщини релігійних організацій».  

Згідно із цим законопроектом №9690 від 20 січня 2012 року, Кабінету міністрів України пропонується у тримісячний термін вирішити питання щодо передачі об’єктів, розташованих у Кременецькому районі, – Свято-Богоявленському жіночому монастирю Тернопільської єпархії та Почаївській Свято-Успенській лаврі Української православної церкви (Московського патріархату).

Фрагмент виступу прот.Євгена Заплетнюка на громадських слуханнях. м.Тернопіль, Український дім "Перемога"

На заході були присутніми і взяли участь у обговоренні Олексій Кайда, голова Тернопільської обласної ради, Високопреосвященний Нестор архиєпископ Тернопільський і Бучацький УПЦ Київського Патріархату. Українську Автокефальну Православну Церкву з благословення Предстоятеля також представляли – митрофорний протоієрей Анатолій Залізницький, благочинний Тернопільського району, та митрофорний протоієрей Петро Скрип, благочинний церков міста Тернополя. Отець-доктор Віталій Козак представляв Українську Греко-католицьку Церкву, а отець Анатолій Зінкевич виступив від імені очолюваного ним Свято-Троїцького духовного центру УПЦ КП. Перед присутніми також виступили відомі політичні діячі краю : депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна, народні депутати Василь Деревляний, Іван Стойко та Ярослав Джоджик.

Як зазначив у коментарі для журналістів та представників ЗМІ, протоієрей Євген Заплетнюк : «Позиція нашої Церкви, як і позиція багатьох тисяч чи навіть мільйонів віруючих людей полягає у тому, щоб все таки знайти можливість бути присутніми там, де в силу різних причин нас поки немає. На превеликий жаль, у нас поки немає доступу до тих православних святинь, які мають загальноукраїнське чи навіть всесвітнє значення. У світі є п’ять великих Лавр, з яких дві розташовані на території України, причому ні одна з них не належить сьогодні українському народу, а підпорядковується закордонному центру. Тому для нас є важливим, щоб робити все можливе від себе, задля повернення цих святинь...»

Повний тексти виступу представника Української Автокефальної Православної Церкви буде незабаром опубліковано в інтернет-виданнях УАПЦ.

Присутні ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра щодо недопущення ухвалення Закону України “Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям)”.

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.