Священнослужителі УАПЦ м.Тернополя помолилися за Кобзаря

9 березня 2012 року, у п’ятницю другої неділі Великого посту, Голова місіонерського відділу Патріархії УАПЦ, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк з благословення Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Першоієрарха Української Автокефальної Православної Церкви, очолив відправу Божественно літургії Ранішосвячених Дарів в кафедральному соборі Різдва Христового міста Тернополя. Священику співслужили протоієрей Роман Будзинський, протодиякон Роман Рублевський та диякон Андрій Гонца.

За давньою традицією, великопісні богослужіння часто є доброго нагодою не тільки помолитися за себе самого, але й пом’янути у молитвах усіх тих, хто уже відійшов від нас у інший світ. Ми молимось за наших рідних і близьких, родичів та знайомих, невідомих нам благочинців, та навіть, – ворогів. І не дивлячись на те, що служби Святої Чотиридесятниці вимагають від віруючих значних фізичних і духовних зусиль, православні храми завжди наповнені богомольцями.

Цієї п’ятниці священнослужителі УАПЦ міста Тернополя в молитвах згадали Тараса Шевченка, з нагоди 198-ї річниця від дня його народження.  Серед безлічі політичних партій, ідеологій та філософій, Шевченко завжди залишиться пророком України, прозвісником незалежної держави, співцем людської гідності, волі тіла та духу. Нехай Господь Бог упокоїть його в місці світлім, в місці квітучому, де всі святі та праведні спочивають!

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ // Uaoc.Net

Church of the Nativity:


one of the oldest religious buildings of Ternopil, currently - the current church UAOC. Stone building was built from July 1602 to September 1608. The cost of construction - 1916 gold. Temple...

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.