Тезоіменитство Блаженнійшого митрополита

25 травня 2012 року, в Тернополі пройшли урочистості з нагоди свята – дня тезоіменитства Першоієрарха Української Автокефальної Православної Церкви, Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України. Привітати свого Предстоятеля до кафедрального собору Різдва Христового прибуло духовенство та ієрархи з усіх єпархій нашої святої Церкви. Оскільки цьогорічне вшанування Церквою святих Мефодія і Кирила співпало з двонадесятим святом Вознесіння Господнього, то з благословення Предстоятеля урочистості перенесли на наступний день. Тож упродовж двох днів Владика Мефодій приймав вітання : як у самий день свята, так наступного, клір і паства прагнули привітати свого духовного наставника.

У п’ятницю до Тернополя завітали : Високопреосвященний Макарій, митрополит Львівський, Високопреосвященний Володимир, архієпископ Житомирський і Поліський, Преосвященні єпископи Харківський і Полтавський Афанасій, Чернівецький і Хотинський Герман, Львівський і Самбірський Іоан, Вишгородський і Подільський, вікарій Київської єпархії Володимир, Тернопільський і Червоногородський, вікарій Тернопільської єпархії Мстислав, Хмельницький і Кам’янець Подільський Адріан. Гості долучилися до сердечних вітань, які линули на адресу Першоієрарха.

З благословення Його Блаженства було відслужено святкову Божественну літургію. Відправу очолив Високопреосвященний Володимир, архієпископ Житомирський і Поліський у співслужінні Преосвященного Мстислава, єпископа Тернопільського і Червоногородського. На богослужінні також молилися клірики – митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк, протоієрей Ігор Прийдун, ієромонах Олексій та митрополичий протодиякон Петро Рублевський. Після відпусту літургії вшанування дня святих рівноапостольних Мефодія і Кирила, учителів слов’янських, продовжилося традиційним молебнем, який відправив архієпископ Володимир перед Тернопільською Чудотворною іконою Божої Матері. Під час богослужіння, що традиційно у нас відправляється в такі дні, духовенство і миряни просили у Пречистої Діви Марії здоров’я та допомоги Божої у праці Предстоятелю нашої Церкви, а через нього і усім нам – членам святої Української Автокефальної Православної Церкви. 

За богослужінням молився сам Предстоятель УАПЦ Блаженнійший митрополит Мефодій. В єдиній сердечній молитві об’єднались митрополити, архієпископи і єпископи, священство та чернецтво, миряни нашої святої Церкви. Серед почесних гостей – мер міста Тернополя. Сергій Віталійович Надал та його заступник – Володимир Володимирович Камінський.

Предстоятеля Церкви привітав заступник голови ОДА Петро Гоч : «Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня вшанування Вашого небесного покровителя – святого рівноапостольного Мефодія. Нехай Він й надалі опікується Вашим архіпастирським служінням та слугує прикладом ревного проповідування Слова Божого». Петро Володимирович також вручив Владиці вітальну адресу від голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна. 

Після офіційних вітань колона ієрархів та духовенства, присутніх у храмі мирян урочистою ходою центром міста направилась до пам’ятника Тараса Шевченка. Там від імені повноти Української Автокефальної Православної Церкви було покладено вінок Кобзареві, та виголошено «Вічну Пам’ять» вірному сину України.

На завершення святкування була спільна фотографія на згадку. На честь тезоімениства Предстоятеля УАПЦ влаштували обід.

Прес-служба Предстоятеля УАПЦ // Uaoc.Net

З ключарем Андріївської Церкви

Під час молебню перед Чудотворною іконою

Перед пам'ятником Т.Г.Шевченку

Вітання заступника голови ОДА

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.