Вітальний адрес єпископу Чернівецькому та Хотинському Герману

Прес-служба Патріархії Української Автокефальної Православної Церкви від імені Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Першоієрарха УАПЦ, всього єпископату, духовенства, чернецтва та мирян щиро вітає Преосвященного Германа, єпископа Чернівецького і Хотинського з тезоіменитством. З цієї нагоди ми раді опублікувати на своїй інтернет-сторінці Вітальний адрес Його Преосвященству, Преосвященнійшому єпископу Герману.


Ваше Преосвященство!

Дорогий Владико Германе!


В нелегкий час Пастиреначальник Христос покликав Вас до служіння Святій Українській Церкві на Буковинській землі. У непрості умови поставила Господня Десниця Вас на служіння туди, де нести архієрейський хрест сьогодні особливо складно. Промислительно, і не без волі Божої на те, під час свого чернечого постригу Ви отримали ім’я Герман, на честь святого преподобного Германа Аляскінського. Ваш небесний покровитель прославився в історії Церкви неймовірною любов’ю до людей різних народів, котрим ревно служив усе своєї життя, до останнього свого подиху і тихого спочинку, час якого він наперед передбачив. Віднедавна Українська Автокефальна Православна Церква доручила Вашій архіпастирській опіці той край, який історично населяють не лише українці, але й представники інших національностей та народів. Як люблячий батько, Ви, Владико Германе, наслідуючи свого духовного патрона, святого преподобного Германа, тримаєте в духовній опіці кожного з тих, хто цього потребує, не ділячи їх на кращих та гірших, своїх та чужих, бо для Вас чужих не існує – усі вони вам свої та рідні.  

Преосвященний єпископ Герман за богослужінням

Бачимо, що відповідаючи на Вашу нелицемірну віру в Бога та любов до своєї пастви, Господь щедро помножує Вам сили та розум, щоб і надалі своє архієрейську путь Ви проходили з належною гідністю та ревністю. Так само, як колись міркуючи про вашого покровителя, святого Германа, сучасники відзначали його неабиякий розум та ясність думки навіть у старості, так і Ви, Ваше Преосвященство, не позбавлені сьогодні цих дарів. І хоча за віком Ви не старець, а молодий архієрей, це ніяк не зменшує Ваших талантів та заслуг перед Церковою. Той, хто був нерозумним у молодості, навряд чи у старості стане відрізнятись особливим розумом. Але, навпаки : той, хто мудрий ще за молодих літ, старість зустріне уже і з розумом і з досвідом. Ваша ґрунтовна світська та богословська освіта, знання кількох мов та життєва, архіпастирська мудрість вирізняють Вас серед інших священнослужителів та ієрархів регіону, і, навіть, України. Це зовсім не дешеві лестощі, а всього лиш констатація очевидного факту. А любов до молитви, до православного богослужіння, до церковного співу та благочиння в храмі – це найкраща характеристика Вашого Преосвященства.  

Висловлюючи в день Вашого тезоіменитства найкращі та найщиріші побажання, просимо нині у Бога оживляючої все і всіх Благодаті Божої для Вашого Преосвященства, для Вашої Матері, що в свій час благословила вас на шлях священства, а згодом – чернецтва та архіпастирства, для усієї вашої родини : далекої та близької. Просимо Христа допомоги тим парафіям Буковинського краю, що не налякались послужити Церкві у нашій, найбіднішій та найпростішій з православних юрисдикцій України, молячись під омофором Вашого Преосвященства. Молимось нині і за тих, хто через страх, малодушність та земну вигоду на це ще поки не наважився. Запевняємо Ваше Преосвященство у своїх братських та синівських молитвах, за успіх Ваших трудів на користь Рідної Церкви та України.

На многая і благая літа, Преосвященнійший Владико Германе!


 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.