Люди повинні відповідати на свої вчинки

“Люди повинні відповідати за свої вчинки, -- зазначає у коментарі “Експресу” голова місіонерського відділу патріархії УАПЦ, протоієрей Євген Заплетнюк. -- А Церква нагадує, що не лише за вчинки, а й за слова і думки. Тому звернення представників українських християнських конфесій до новообраних депутатів Верховної Ради — це не лише жест ввічливості, це доволі конкретна і практична настанова, яка має привести тих народних обранців до тями.

Нам часто складно зрозуміти тих людей, які займають інше становище, ніж ми. Так само депутатам іноді складно зрозуміти звичайних простих людей, оскільки самі вони живуть у зовсім іншому світі, у них зовсім інші цінності”.


За словами протоієрея, звернення глав Церков є не останньою спробою нагадати парламентарям, що, крім їхнього світу ілюзій, багатого, ситого і заможного життя, є ще світ, в якому існують Господь, Божі заповіді, поняття добра й зла та елементарної моралі.

“Ми є свідками багатьох випадків, коли депутати всупереч не лише моралі, а й здорового глузду ухвалюють рішення, які суперечать волі народу і правді Божій", -- додає він.

 
Євген Заплетнюк © 2010-13 | Матеріали сайту можна використовувати з посиланням на джерело.